- Having a summer skin -

Thursday, July 27, 2006

Hijo de la luna

Beetje leesvoer.. Ik heb het altijd al een mooi liedje gevonden, maar nu ik de tekst ervan begrijp vind ik het nog mooier dan ervoor. Dus voor degene die de legende achter ‘hijo de la luna’ willen kennen, of te weten willen komen hoe het komt dat de maan soms vol, soms half is.. lees gerust verder..

Een vrouw wil graag een zigeunerman vinden, daarom vraagt ze de maan om haar een man te geven. De maan vindt dat goed, echter enkel als ze haar eerstgeboren zoon aan de maan geeft. De vrouw stemt toe. Ze vindt haar man en ze krijgen samen een zoon. Maar die zoon is albino (ahja, want het is het kind van de maan). De man denkt echter dat zijn vrouw hem bedrogen heeft, want hoe kan dat kind nu een bleke huid hebben terwijl zij alle twee een bruine hebben? Na een ruzie doodt de man zijn vrouw. Vervolgens gaat de man met de baby naar de bergen, en laat daar zijn kind achter. Het kind weent en weent, tot de maan het kindje bij zich neemt. En als de maan vol is, dan is het kindje blij. En als het kindje droevig is, dan maakt de maan een wiegje voor hem door zich te halveren en om zo het kindje te wiegen en te troosten. Want luna quieres ser madre… De maan wilt moeder zijn. En ze vind niemand die haar tot vrouw wil nemen.

Een gezamenlijke' oouuuh' is hier wel op zijn plaats.. :)

8 Comments:

Anonymous yptucide said...

Dat nummer speelde vroeger altijd in de auto onderweg naar ons zuiders vakantieoord. Ik associeer het altijd met bergbochten en droge pijnbomen.
Oh ja, ook dit nog: 'Oouuuh', u weze bedankt!

3:52 PM

 
Blogger Mzungu said...

Had de legende een aantal jaren geleden in de avondles Spaans al gehoord en inderdaad, het liedje wordt er nog mooier door :)

6:16 PM

 
Anonymous maarten said...

oouuuh

6:58 PM

 
Blogger pierre du coin said...

Prachtig liedje hé!

11:15 PM

 
Blogger DVLMN said...

u heeft 't niet op de voice male versie featuring belle perez hé :)
anders is't idd "iel schoen"

12:30 PM

 
Anonymous Thomas said...

oouuuh2

3:09 PM

 
Blogger AnnaStesia said...

Prachtig nummer
Maar luister niet alleen naar Belle Perez & Voicemail
Mecano heeft een versie die pakken beter is, ik geloof dat zij ook effectief het origineel hebben gemaakt!

12:30 AM

 
Anonymous bart - the musicman said...

De mooiste versie wordt mijns inziens gebracht door Montserrat Caballé. Morgen probeer ik de videoclip ervan op mijn muziekblog te plaatsen.
Bedankt om ons deelgenoot te maken van de inhoud van dit schitterende lied.

10:11 PM

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home